Tiny houses in Nederland!

Villa Semesta Country Villa winter

 Een Tiny house is een duurzaam gebouwd woonhuisje met een oppervlakte van hooguit vijftig vierkante meter. Uiterst compact ingedeeld en ondanks de beperkte ruimte lekker om in te wonen, leven, werken en slapen. Het concept is over komen waaien uit de Verenigde Staten waar de “tiny houses” inmiddels al enkele jaren met succes bewoond worden.

Tiny Houses komen in allerlei vormen en maten voor en er wordt veel creativiteit en vakmanschap in de huisjes gestopt. Een Tiny House wordt voor en vaak door de eigenaar geheel naar zijn/haar eigen smaak ontworpen en gebouwd. De focus bij Tiny Houses ligt op eenvoudig, milieubewust leven en het creëren van meer vrijheid. De laatste tijd is er een omslag gaande op woongebied, er is momenteel behoefte aan betaalbare en flexibele woonvormen.

De Tiny House beweging biedt een antwoord op de wens eenvoudiger en meer in overeenstemming met de natuur te leven. Wonen in een heel klein huis brengt gewoonlijk met zich mee dat je gedwongen wordt tijd buitenshuis door te brengen. Tiny Houses spreken meteen tot de verbeelding omdat ze zo mooi zijn uitgevoerd. Vakmanschap, oog voor detail, er wordt veel aandacht besteed aan het ontwerp. Of je er nu voor spaart of een lening afsluit, een Tiny House kun je binnen enkele jaren schuldenvrij bezitten. Reguliere huizenbezitters zijn 25 tot 50% van hun inkomen aan woonlasten kwijt. De eenvoud van het leven in een Tiny House zorgt er voor dat je leven kunt inrichten zoals jij het belangrijk vindt.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, of een tiny house bekijken? Neem contact met ons op voor een afspraak.

bronvermelding: www.marjoleininhetklein.com

“Als Tiny House pionier is Marjolein een expert op het gebied van de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.”