In 2007 raakte de Nederlander René Teerink geïnspireerd door de Javaanse bouwstijl. Door het vele rondreizen in met name Indonesië kwam hij mooie bruikbare bouwwerken tegen. Het idee ontstond deze bouwwerken geschikt te maken als buitenverblijf voor de Nederlandse tuinen. Vanuit deze ecologische gedachte werden originele, authentieke exemplaren verzameld, gerestaureerd en kreeg het een nieuwe bestemming als tuinhuis, paviljoen of prieel. Hij besprak dit idee met zijn Indonesische zakenpartner Titik Suwignyo, die direct enthousiast raakte. Samen zijn de eerste modellen ontworpen en al snel volgden de eerste opdrachten. Aan de vraag naar wat grotere bouwwerken, kon worden voldaan en de ervaring leerde dat voornamelijk daar de interesse vanuit de markt lag. Het bleek een proces van vallen en opstaan.

 

ons team

Met een klein maar gemotiveerd team werden de eerste tuinhuizen c.q. chalets naar volle tevredenheid afgeleverd. Ieder project kreeg een eigen bestemming zoals praktijkruimte, gastenverblijf en atelier. Inmiddels is Villa Semesta gegroeid en worden de eerste bouwwerken ook in Duitsland en België geleverd. In 2014 ontstaat er steeds meer vraag vanuit de zakelijke markt voor vrijtijdsbesteding naar andersoortige accommodaties. Luxere accommodaties met veel beleving die bij de gasten van een kortstondig verblijf voor een langdurige herinnering zorgen. In 2015 is een start gemaakt met het verder ontwikkelen van deze markt.

 

Duurzaam ondernemen

Zo is bijvoorbeeld een  prieel of paviljoen van Villa Semesta een handgemaakt bouwwerk van traditioneel vakmanschap met uniek houtsnijwerk in het plafond. Origineel is het een Javaanse bouwstijl die gebruikt werd in woningen van edellieden. Deze bouwwerken kunnen wij in diverse varianten leveren.

  • Bijvoorbeeld; tussen de pilaren worden geen wanden geplaatst en men spreekt dan over een prieel

  • Bijvoorbeeld; tussen de pilaren worden wel, geheel of gedeeltelijk wanden aangebracht en dan wordt het een paviljoen genoemd.

Als dakvorm wordt meestal een trapeziumvormig dak gekozen. Al dan niet met een wat langere overstek, zodat regenwater goed wordt afgevoerd. De originele antieke originele bouwwerken worden door Villa Semesta ter plaatse verzameld, gerestaureerd en het krijgt weer een nieuwe bestemming in uw tuin. Is er een mooiere manier van duurzaam ondernemen denkbaar?

 

CUSTOM MADE

Meestal gaat de voorkeur uit naar een op maat gemaakt tuinhuis of chalet, helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen. In een persoonlijk gesprek worden uw wensen in kaart gebracht en op basis van uw gegevens wordt er een professionele bouwtekening gemaakt, waarin alle specificaties zijn opgenomen.

 

BIJZONDERE BOUWWERKEN

Verschillende factoren maken uw tuinhuis of chalet van Villa Semesta speciaal. De pure natuurlijke uitstraling van het onbewerkte teakhout kan zeer bijzonder worden genoemd. De eigenschappen van teakhout zorgen ervoor dat het een zeer hoog afwerkingsniveau mogelijk maakt. Door de custom made werkwijze wordt een bouwwerk van Villa Semesta geheel op uw persoonlijke wensen afgestemd. Een groot voordeel is dat alle tuinhuizen en chalets dubbelwandig worden geleverd. Dit maakt de toepassing van een goede wandisolatie mogelijk. Dit zorgt niet alleen voor warmte-isolatie maar, wellicht net zo belangrijk, ook voor een goede geluidsisolatie.

 

BESTE PRIJS KWALITEITSVERHOUDING

Teakhout heeft als beste kwaliteit buitenhout, ook in andere producten, zowel indoor als outdoor, haar kwaliteit ruimschoots bewezen. Het onbewerkte hout wordt niet aangetast door houtworm of boktor. Al deze gunstige eigenschappen van het teak zorgen voor een jarenlang plezier van uw buitenverblijf. Al met al een goede investering!

Als onze offertes worden vergeleken met andere aanbieders, ziet u vanzelf dat Villa Semesta de scherpste prijs/kwaliteits verhouding levert. Mail uw ideeen, specifieke wensen en bouwtekeningen naar: info@villasemesta.nl  Wij sturen u dan graag een persoonlijke, kostenloze en geheel vrijblijvende offerte.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels, Duits